Săptămâna „Școala Altfel” 2014

Săptămâna „Școala Altfel” 2014, perioadă de activităţi extraşcolare pentru întreg sistemul de învăţământ preuniversitar din România,  a strâns şi anul acesta un număr mare de vizitatori la Muzeul Sportului. De la cei foarte tineri care vedeau, unii dintre ei, pentru prima dată o armă de scrimă sau o ambarcaţiune de canotaj academic ori de kaiac-canoe, până la seniorii fin cunoscători ai fenomenului sportiv, vizitatorii expoziţiei Muzeului Sportului şi-au manifestat interesul cultural de evocare a memoriei obiectelor de patrimoniu expuse.

Anul acesta, activitatea de ghidaj desfăşurată de personalul muzeului a fost susţinută de participarea lui Nicuşor Eşanu, unul dintre membrii generaţiei de aur a kaiacului românesc, campion şi qvadruplu vicecampion mondial, vicecampion olimpic. La acest demers de informare privind regulile şi specificul unor sporturi cu tradiţie în ţara noastră şi de promovare a marilor personalităţi şi performanţe ale sportului românesc, acţiune cu rol inspirator şi deopotrivă modelator, şi-au adus o preţioasă contribuţie alţi doi inimoşi şi erudiţi promotori ai kaiacului şi yachtingului românesc, domnii Marian Ioniţă şi Mircea Mugescu.

Ivan Patzaichin şi Dick Fosbury la Muzeul Sportului

Înainte de stingerea ultimelor ecouri produse de vocile celor peste o mie de elevi care au trecut anul acesta pragul Muzeului Sportului în perioada „Săptămânii Altfel”, instituţia noastră s-a bucurat din nou de prezenţa „Amiralului” flotei sportive a Românei, Ivan Patzaichin.

Aflat, ca întotdeauna, alături de echipa muzeului în proiectele sale de dezvoltare a colecţiilor şi fondului documentar, marele nostru campion s-a bucurat să afle că pagaia cu autograf pe care, cu generozitate a donat-o muzeului, a devenit un element central al nenumăratelor ghidaje pentru grupurile de vizitatori.
O altă mare personalitate care a vizitat recent Muzeul Sportului din Bucureşti a fost Dick Fosbury, legendă a atletismului mondial, campion olimpic la săritura în înălţime la J.O. Mexico-City 1968 şi creatorul stilului actual de săritură în înălţime care, de altfel, îi poartă numele.

Leave Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *